top of page
creative systems-change, activist
Feminist, optimist, speaker, DIY-er
problem solver, mom
customizer
content creator, story teller, wifey, surfer, half Sweed, half Belgian, list maker, rump shaker, no eating meat steaker, designer
Stockholm living- doer
skavank_omslag_isabelel_mcallister_foto_pia_ulin2.png


We are facing enormous global challenges where we believe in a new sustainable way of doing things, being part of the solution and therefore want to work with people and brands accordingly. 

How we think and act when it comes to how we live, act and work is set in an old form of beliefs and it’s not holding up to what the world and us humans really needs. 

 

Isabelle and her team want to connect people to create a positive future by spreading ideas & change thru being as honest as possible with what they do and with the facts about what’s happening around the world today.
 

skavank_omslaget.jpeg

BTJ kallar den en ”modern handbok som ligger helt rätt i tiden” och ger betyget 5 av 5.

BTJ-häftet nr 11 2021, lektör Katarina Kristoffersson

SKAVANK
Laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta.
 


Skavank är en bok om prylar, om vår relation till dem och hur vi bäst kan laga och vårda dem.
 

Det nya och fräscha har varit eftersträvansvärt så länge, hos både människor och ting, och trenderna har svängt så fort. Det har ofta verkat mer effektivt att köpa nytt än att laga. Jag har arbetat med byggprojekt och DIY i flera decennier och bidragit till såväl nykonsumtion som återbruk genom åren. Med tiden har det ohållbara i vår konsumtionstakt blivit allt tydligare för mig, som för många andra. Att saker så snabbt föråldras och förbrukas, att vi inte vet hur vi ska ta hand om våra grejer, att vi blir allt sämre på att använda våra händer. När så mycket går att fixa!
 

Skavank vill utmana gamla tankemönster, berätta om olika materials egenskaper och visa hur gammalt och kantstött kan få nytt liv. För visst är det också så, att saker som ägts
och hanterats - av oss eller av andra - har något som det nya saknar; patina, proveniens eller personlighet? Något som kräver tid, hantering och hållbarhet. En slags acceptans av det förgängliga. Den här boken vill visa på skönheten i det som skaver, och på den tillfredsställelse det kan ge att ta hand om något. Så försök använda det du redan har så länge det bara går!

Hoppas att du kommer att hitta inspiration i min bok. Och om du lagar eller återbrukar -tagga gärna med #skavankinspiration så kan vi bli en hel armé av lagningsaktivister!Läs mer om boken här
 

fornyaerna2.png

PODD
I podden Förnyarna delar Isabelle McAllister och Anna Branten med sig av tankar kring den nya värld vi är på väg in i. Hur kan vi leva och verka framöver med akut klimathot, AI, politiska svängningar och förändrade jobbmöjligheter? Isabelle och Anna utforskar samtiden och hittar nya möjligheter till systemförändring och innovation via entreprenörskap, nya rörelser och kultur. 
Lyssna här

aid

Vad betyder det ens? Jo, jag arbetar nära företag som behöver skakas om kreativt. Ofta genom att ge en annan blick, synsätt, idéer och kanske till och med lite ny energi. Det kan vara ett företag som Ikea som behöver se över deras sortiment och kundgrupp inför en ny marknad. Eller ett företag som Plantagen som behöver råd och feedback hur de arbetar med sina bilder och kampanjer. Eller så resulterar det i färgstarka bildsamarbeten för företag som Blocket, Granit och Beckers.

 


 

 

09286dosfamily.jpg

Eftersom jag har arbetat både framför kameran såväl som bakom och med total kontroll över hela kampanjer såväl som bred koll på trender – det ger mig bra och en ganska bred förståelse för vad ditt företag står inför och kan behöva. Hållbarhet, att göra magi med vad du redan har och humor är mina bästa verktyg.

Isabelle McAllister föreläser gärna om, trender i en föräderlig värld, omställningsprocesser, hållbarhet, hur modern teknik förändrar vårt skapande, om kreativa flöden och hur du bäst använder dem, om det hållbara hemmet och om morgondagens kreatörer. Hon är en etablerad och älskad inspiratör med ett ödmjukt och nyfiket förhållningssätt till sin egen arena. Hållbarhet, färg, form, teknik och omvärldsanalys kan hon bättre än de flesta, men hennes styrka som talare handlar också om närvaro och passion.

matt_isa_scen.JPG
yeah,
I like hearing
my own voice
vrum_mca.png

Isabellestipendiet riktar sig till kvinnor som arbetar inom byggbranschen − och vill utvecklas inom den. Med stipendiet vill vi uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta de som redan är yrkesverksamma. Eftersom byggbranschen är starkt mansdominerad tror vi att kvinnliga förebilder kan leda till en mer jämlik bransch, som i sin tur höjer kompetensen och gynnar arbetsklimatet.


Läs mer och ansök på isabellestipendiet.se
 

Scholarship for women in the Swedish construction sector, Founded by Isabelle in 2011.

isabellestipendiet_isa.JPG

*

*

*
Sök videoklipp...
Om boken Skavank - laga vårda och uppskatta det gamla och nötta.
00:41
Spela video

Om boken Skavank - laga vårda och uppskatta det gamla och nötta.

Aktivera ditt förråd med Isabelle McAllister och Myrorna!
00:12
Spela video

Aktivera ditt förråd med Isabelle McAllister och Myrorna!

Laga trasigt porslin med modern kintsugi
00:41
Spela video

Laga trasigt porslin med modern kintsugi

collaborations tv & Film

20 years of creating content with moving images.

bottom of page