FÖRELÄSNINGAR

Isabelle McAllister föreläser gärna om hur hållbarhet och trender, om hur modern teknik förändrar vårt skapande, om kreativa processer och hur du bäst använder dem, om våra hem och om morgondagens kreatörer. Hon är en etablerad och älskad inspiratör med ett ödmjukt och nyfiket förhållningssätt till sin egen arena. Färg, form, teknik och omvärldsanalys kan hon bättre än de flesta, men hennes styrka som talare handlar också om närvaro och passion. Isabelle skapar gärna sådant som fler kan gilla och ha nytta av. Hon försöker flytta perspektivet lite, åt ett håll som kanske ingen av oss testat förut. Ibland blir det knasigt, ibland blir det magi. Varje gång öppnas nya möjligheter och varje gång blir världen lite, lite större.

09286dosfamily.jpg

Några exempel

Framtiden i våra händer

Klimatkris, teknikutveckling, virushot och en politisk rörelse som är svår att förutspå. Att utvecklas är inget nytt men aldrig tidigare har det skett med så sådana stormkliv. Vilka företag tar sig an utmaningarna på ett innovativt sätt och vilka är det som missar bollen? Är det inte dags att tänka om kring de mål vi sätter och vad vi egentligen värdesätter? Historien har påvisat att vi har kunnat göra stora förändringar och nu är det dags igen. Det finns alltså hopp!

 

I denna hållbarhetsföreläsning så ger Isabelle McAllister fakta och exempel på hur omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden. I allt från hållbar konsumtion, teknikutveckling, tillverkningsindustrin till personliga mål och drivkrafter hittar vi verktyg och tankesätt som kan bidra till en mer hållbar värld. Isabelle skräddarsyr föreläsningen mot olika branscher men bottnar i klimatforskningen och använder praktiska exempel ur verkligheten.
 

För vissa kunder kombinerar Isabelle föreläsning med workshop.
Föreläsningen blir en uppdaterad omvärldsanalys som sedan omsätts i konkreta idéer och förslag om hur just det specifika företaget eller organisationen kan ta nästa steg i sitt hållbarhetsarbete.

Skavank – laga vårda och uppskatta det gamla och nötta
- en föreläsning om våra saker


I denna föreläsning tar Isabelle med sin publik på en insiktsfull resa där man tittar på våra konsumtionsvanor, historien bakom och ställer sig frågan om varför vi blev ett massproducerande samhälle. Isabelle tar även itu med frågeställningar såsom våra drivkrafter, vad är det som gör att vi shoppar så mycket och varför är det ens värt att tänka på. Både för planetens skull men också för vårt personliga välbefinnande. Är det kanske så att vi missar något när vi inte har koppling till det vi omger oss med? Under föreläsningen så kommer ni också få handfasta tips om hur man kan lappa och  laga sina saker. Vi pratar om olika ingångspunkter - hur tar man sig ann ett trasigt föremål eller plagg genom att dölja framhäva och kamouflera. Isabelle kommer att visa (och vissa kan få prova på) hur man lagar sitt porslin, både med snabblim och en modern variant av det japanska - kintusgi så lagningen framhävs med guld.  Det går också att laga hål i kläder på ett kick med hjälp av nåltovning! Och Isabelle kommer att lyfta hur man gör olika slags lagningar i våra käraste ägodelar såsom jeans, skor och möbler. Vi pratar öven lim, växtfärgning, Sashiko och fläckar. 

 

Fungerar också som kombinerad workshop där vi tillsammans kan utforska oliak lagningstekniker såsom tex. kintsugi och nåltovningslagning.

För prisförslag och idéer på upplägg som passar just er
- kontakta Isabelles agent Richard Grönwall på Promotor Media.
 

Olika områden som föreläsningarna berör:
 

- Klimatuppdatering 

Vad säger forskningen? Varför är det så bråttom att ställa om?

 

- Design, Hantverk och retail 

Circularity, konsumtion, design för att möta framtidens behov, återbruk och att verka inom planetens gränser.

 

- RE-Wilding 

Vår koppling till naturen, plantering som rebellisk akt, resilience och förstå hela processer inom oss själva men också i det vilda

 

- Hållbarhetskommunikation 

Från Greenhushing till greenwashing - hur får vi fram vårt budskap när alla pratar hållbarhet)

 

- Transformation och hållbarhet på bred front
Vad ser vi för trender och innovationer runt om i världen för tillfället som är kopplat till omställning och hållbarhet

 

- Konsumtionsamhället 

Hur blev vi ett slit och slängsamhälle och vad innebär det för oss nu?

 

- Framtidens städer

Hur ser de ut och vad finns det för förebilder

 

- Skavank

Laga, vårda och uppskatta det vi redan har - är bland det bästa vi kan göra för vår miljö och klimatet

Några ord om Isabelle

 

"Vi hade glädjen att bjuda in Isabelle till en heldag i Jakobstadsregionen under den österbottniska hållbarhetsveckan. Isabelle kan konsten att kombinera inspiration och provokation till en helhet som gör att man känner både hopp och engagemang. Det var just det vi ville ha ut av Isabelles workshop och föredrag. Och det var också precis vad vi fick! Vi behöver fler omställningsaktivister som Isabelle som talar klarspråk och får oss att tänka samtidigt som hon engagerar och inspirerar. Tack!

Tomas Knuts, Jakobstadsregionens utvecklingsbolag Concordia AB

”Isabelle var en av våra huvudtalare på Länsförsäkringar Östgötas medarbetarkonferens i september. Temat för konferensen var att belysa vars och ens egna ansvar att bidra till helheten i de visioner vi har för bolaget som länkar till  Ekonomisk, Social och Miljömässig hållbarhet. Isabelle hade precis rätt anslag i sitt samtal – tuff i budskapet, öppen med sin egen ambition, ödmjuk inför svårigheter och inspirerade oss alla att få lust att bry sig och bidra till den stora förändringen. Uppskattat av medarbetarna och bidrog till väldigt höga utvärderingar av hela konferensen.
Stefan Nyrinder VD, Länsförsäkringar Östgöta

 

"Isabelle har med sitt driv och kunnande både stärkt vår kunskap och inspirerat vårt företag till att våga ta vårt hållbarhetsarbete till nästa nivå. Alltid med ett leende på läpparna och nära till skratt trots att det är allvarligt och framtidsavgörande frågor. Isabelle har en förmåga att genom välgenomtänkta frågeställningar på ett enkelt och naturligt sätt inkludera sina åhörare. Hon är en skicklig retoriker med ett extra lager skinn på näsan som i kombination med hennes stora kunskap och engagemang gör henne till en av Sveriges ledande och inspirerande inom ämnet hållbarhet. Isabelle har lärt oss massor!"
Patrik Andersson, Marknadschef Fiskarhedenvillan

 

"Omställningsaktivist Isabelle McAllister är styrelsemedlem i forskarnätverk Researchers desk. Jag har intervjuats av henne och lyssnat på henne när hon har intervjuat andra och jag blir ständigt imponerad om hur påläst hon är om den senaste klimat- och omställningsforskning. Hon håller sig alltid till fakta och hon vågar ställa frågor och ger förklarningar som gör forskningen tillgängliga för alla."

Alasdair Skelton, professor i geokemi och petrologi vid Stockholms universitet och ordförande i forskarnätverket Researchers desk

 

"Isabelle McAllister kommer med inspiration och energi. Hon pratar om svåra och ibland jobbiga infallsvinklar på hållbarhet, som kan skapa ont i magen. Ändå lämnar hon publiken med hopp och stor lust att göra något konkret. En känsla av att tillsammans kan vi påverka och göra skillnad. En intressant föreläsning som alla behöver höra."
Annika Jeppsson, Kunskapsskolan

"During our Cornucopia talk this week we were mesmerized, entertained, a bit shocked and enlightened by one of our guest speakers, Isabelle McAllister. Isabelle is a design expert, branding expert, TV show host, podcaster and a bunch of other things. Isabelle gave a talk on “Contentagious” on how social media has evolved and how we can apply it today. But this just wasn’t about Facebook and Instagram.

Remarkably she wove through her talk topics on eating dogs, vagina fresheners, women’s rights, the patriarch and menstruation. This is the mind of a polymath. And it all made incredible sense as we saw how her mind integrated these different themes into her work and passion.

Without The Bridge we may not have had the chance to discover this fascinating individual and have her share her story with the community. We were all very lucky to see her talk.

This is what we continue to find here: diamonds in the rough. Everyone has a story or talent or skill or nugget of information. We can’t wait for the next talk."  
- Chris Thompson, The Bridge @greenschool Bali