top of page

FÖRELÄSNINGAR

Isabelle McAllister föreläser gärna om hur hållbarhet och trender, om hur modern teknik förändrar vårt skapande, om kreativa processer och hur du bäst använder dem, om våra hem och om morgondagens kreatörer. Hon är en etablerad och älskad inspiratör med ett ödmjukt och nyfiket förhållningssätt till sin egen arena. Färg, form, teknik och omvärldsanalys kan hon bättre än de flesta, men hennes styrka som talare handlar också om närvaro och passion. För Isabelle handlar inredning och trender inte främst om årets färg eller framtidens möjligheter, utan om människorna i rummet. Isabelle skapar gärna sådant som fler kan gilla och ha nytta av. Hon försöker flytta perspektivet lite, åt ett håll som kanske ingen av oss testat förut. Ibland blir det knasigt, ibland blir det magi. Varje gång öppnas nya möjligheter och varje gång blir världen lite, lite större.

09286dosfamily.jpg

Några exempel

Framtiden i våra händer

I Isabelles denna föreläsning så ger Isabelle McAllister fakta och exempel på hur omställningen blir verklighet och vad vi behöver ha i bakhuvudet när vi möter framtiden. I allt från hållbar konsumtion, teknikutveckling, tillverkningsindustrin till personliga mål och drivkrafter hittar vi verktyg och tankesätt som kan bidra till en mer hållbar värld.
Isabelle skräddarsyr föreläsningen mot olika branscher men bottnar i klimatforskningen och använder praktiska exempel ur verkligheten. 
En förändring i en föränderlig värld. Klimatkris, teknikutveckling, virushot och en politisk rörelse som är svår att förutspå. Att utvecklas är inget nytt men aldrig tidigare har det skett med så sådana stormkliv. Vilka företag tar sig an utmaningarna på ett innovativt sätt och vilka är det som missar bollen? Är det inte dags att tänka kring de mål vi sätter och vad vi egentligen värdesätter? Hur kan vi som företag och individer bli hållbara på flera olika sätt?

1.

Skala av och fylla på
– Är ditt nuvarande liv egentligen det som du vill leva?

Två års livsomställning på Bali i Indonesien bar med sig nya perspektiv hur både livet ska levas men också i relationen till hur vi gör saker här hemma. Det är faktiskt inte nödvändigt att flytta till en ö på andra sidan världen för att få förändring men hur vågar man egentligen ta steget och vad bör man tänka på? Isabelle delar med sig av sin både inre och yttre resa på ett roligt och personligt sätt. 

2.

Teknik, trender och användare– när det omöjliga blir nya möjligheter

Twitter väljer president, 3D-skrivaren gör antibiotika och du swishar en tia för fikat. Dagens teknikutveckling är snabb och öppnar upp möjligheter som vi för tio år sedan knappt kunde föreställa oss. För att vara öppna för alla förändringar, och kunna tillgodose kundernas nya behov, behöver nästan alla företag vara både flexibla och kreativa. Men hur? Vilka verksamheter lyckas bra och varför? Vad finns det för roliga koncept att inspireras och lära av? Hur ser trenderna ut i världen och vad snackas det om på forskningsavdelningarna just nu? En omvärldsbevakande, inspirerande och upplysande föreläsning om modern vardagsteknik och de som gör allting möjligt; Användarna.

Vi går igenom vad ni vill uppnå och hur vi kan skräddarsy föreläsningen så den passar ditt företag eller event. Jag har pratat med enbart ett par personer i ett litet rum och stått på scen inför tusentals människor, båda funkar fint och föredragen går att anpassa till storlek och miljö. Det går också att anlita mig som moderator och konferencier. Vi kan också skapa workshops runt de olika ämnena. Kontakt

Hem, hållbara hem! – om framtidens boende och samtida utmaningar

Solcellsförsörjda bostadsområden, skyskrapor i trä och konstgjorda skogar, kontoret på fickan och intelligenta hus – hur ser trenderna ut för det moderna boendet och framtidens arbetsplatser? Och hur förhåller vi oss till en värld där klimathot, digital utveckling och urbanisering rusar på i nästan samma takt? Det moderna samhällets fysiska utformning påverkar alla oss som är en del av det, och förändrar hur vi lever, bor och arbetar. I den här föreläsningen gläntar vi tillsammans på dörren till framtidens hållbara hem. Inspireras av arkitektur- och inredningstendenser från hela världen och lär dig mer om vad som väntar – och om det som händer just nu!

5.

En älskad yta med djup – så skapar du hemmet som håller längre än nästa trend

Vi svenskar renoverar mest i världen. Det handlar såklart om att vi har råd, vi kan helt enkelt renovera mer än många. Men varför gör vi det? Är det bara ett uttryck för ytlighet och tävling med grannarna? Eller handlar det kanske om att vi spenderar rekordmycket tid hemma? Vårt klimat gör inomhusmiljön viktig. Våra hem är inte bara ett ställe där vi sover och byter kallingar, det är den plats där vi lever våra liv. Och då vill vi ju trivas där. Men att byta kök, badrum eller möblemang så fort andan faller på tär på både plånbok och miljö. Här delar därför Isabelle McAllister med sig av sina bästa tips på återbruk och smarta lösningar – men också massor av inspiration och nya trender. Målet är ett personligt och miljömässigt hållbart hem som får hela familjen att trivas. Och som inte kostar skjortan.

Genus-, #metoo-, samtycke-, jämställdhetsföreläsning

Hur påverkas vi av media när vi växer upp, av de normer och bilder som visar upp hur vi förväntas vara både som kille och tjej. Varför är det vi säger till varanda viktigt, vad läggs det för värderingar i olika ord och hur speglar språket det vi känner, agerar och vad vi tillsut värderar. #metoo kom som en svallvåg men varför och vad innebär det nu. Vad är samtycke och hur kan vi prata om det. Vad händer när barn kommer i kontakt med nätporr, för det gör de. Mina föreläsningar tar avstamp i patriakala strukturer, medias påverkan och prat om privilegier för att övergå i prat om jämställdhet, samtycket, #metoo och porr. Jag har pratat med barn i skolor från åk 6 och uppåt men också inför och med föräldrar. Det är några av de mest givande samtalen jag har haft, älskar att ha dessa diskutioner med kidsen. Och totalt nödvändigt att ha det med föräldrarna.

6.

3.

4.

snälla ord:

"During our Cornucopia talk this week we were mesmerized, entertained, a bit shocked and enlightened by one of our guest speakers, Isabelle McAllister. Isabelle is a YouTube influencer, design expert, branding expert, TV show host, podcaster and a bunch of other things. Isabelle gave a talk on “Contentagious” on how social media has evolved and how we can apply it today. But this just wasn’t about Facebook and Instagram.

Remarkably she wove through her talk topics on eating dogs, vagina fresheners, women’s rights, the patriarch and menstruation. This is the mind of a polymath. And it all made incredible sense as we saw how her mind integrated these different themes into her work and passion.

Without The Bridge we may not have had the chance to discover this fascinating individual and have her share her story with the community. We were all very lucky to see her talk.

This is what we continue to find here: diamonds in the rough. Everyone has a story or talent or skill or nugget of information. We can’t wait for the next talk."  
- Chris Thompson, The Bridge @greenschool Bali

“Isabelle var en riktig kanonbokning till vårt event, hon tillförde energi, kunskap och analys på ett sätt som våra gäster verkligen uppskattade. Hon var dessutom extremt rolig och lätt att ha att göra med. Lösningsorienterad och trevlig. Jag kan verkligen rekommendera henne till ditt event. Några av våra gäster sa så här på frågan vad som var höjdpunkten under Allerdagarna;
• Isabelles föreläsning som inspirerade om hur man kan använda och connecta sitt content.
• Föredraget med Isabelle McAllister var inspirerande och fullt av energi! • Isabelle McAllister, inspirerande och allmänt grym person!.”
– Tomas Stålmarck, eventansvarig Allerdagarna

 

 

“Isabelle inspirerar på så många välinredda och crazy våningsplan. Hon får var och en att våga ta tag i saker både inom färg, form framförallt livet. Hon är ett levande bevis för att du själv skapar ditt liv. Isabelle är alltid påläst, kunnig och fylld med fakta om nutiden och framtidens trender.”
– Pehr Hante, tidigare ansvarig Hem & Villa Mässorna Stockholm & Göteborg

 


 

“Vår kundkväll med Isabelle McAllister var verkligen magisk. Glädje, förväntan och sist men inte minst en fantastiskt kundvänlig föreläsning av Isabelle. Otroligt inspirerande och kul!”– Anna Hultman, VD Happy Homes Skellefteå

bottom of page