top of page
Sök
  • Skribentens bildisabelle McAllister

Kreativ Helg i Tällberg 22-24/10 2021 - Kurs i Lappa, laga och växtfärga på Hotell Villa Långbers.

En kreativ helg i Tällberg, fylld av görande i boken Skavanks tecken, med Isabelle McAllister.

Under helgen 22–24 oktober tänker vi med händerna. Lappar och lagar, delar med oss av kunskap och utforskar hur vi blir mer kreativa. Kan vi utveckla våra skapande sinnen och samtidigt tänka lite mer på planetens gränser? Jag vill att vi ska utforska görandet tillsammans. Alla kan på något sätt. Det är nu vi sätter i gång!

/Isabelle

Föreläsaren och författaren Isabelle McAllister är aktuell med boken Skavank - Laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta. Själv önskar hon bli presenterad som omställningsaktivist för hennes stora engagemang inom debatten kring klimatpåverkan och konsumtion. Isabelle har tidigare arbetat som programledare för bland annat barn- och inredningsprogram.

Fredag Incheckning Hotell Villa Långbers i Tällberg från kl 15 och samling för vegetarisk middag ca 17.30. Därefter en introduktion av tanken bakom Isabelles nya bok Skavank. Hur kan man angripa något som gått sönder, vilka knep och attityd behövs för att laga? Mycket handlar om att tänka i "nygamla" banor och om acceptans av det förgängliga, men hur får man egentligen det? Laga textil! Du får prova på att lappa och laga textilier med olika tekniker. Tova igen hål, lappa, Sashikostygn. Ta gärna med något hemifrån som behöver fixas!

Lördag Härlig frukost tillsammans. En introduktion till växtfärgning under vägledning av Annika Sandstedt @jaxtorp. Vegetarisk lunch Utflykt för att finna inspiration - resan går till den kreativa platsen Hello Sunnanhed utanför Rättvik. Vegetarisk middag

Söndag Frukost Laga porslin med Kintsugi (japanskt traditionellt sätt att laga med rislim och guld). Du får prova på samma teknik med epoxi och konstnärspigment. På söndagen kommer också finnas tid att göra klart andra saker som du påbörjat under helgen. Utcheckning och hemresa.

Pris Från 4 200 kr per person Gäller del i dubbelrumI priset ingår:

Logi Frukostar Luncher Fika Middagar Utflykt och aktiviteter Visst material


147 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page